Voit aloittaa jo valmistautumisen huhtikuun tiedeiltapäivää varten! Huhtikuussa järjestämme kaksi lukupiiriä, jotka pidetään verkossa. Valitsimme yhteiseksi luettavaksi kaksi kirjaa, jotka ovat inspiroineet meitä erityisen paljon viime aikoina: Metsä meidän jälkeemme ja Darwin comes to town.

Metsä meidän jälkeemme on Tieto-Finlandia 2019 voittaja. Kirjassa toimittajat pohtivat metsänkäyttäjien ja tutkijoiden kanssa, millaista suomalainen metsä voisi olla tulevaisuudessa – sellainen metsä, josta hyötyvät niin kansantalous kuin helmipöllökin. Kirjassa Darwin comes to town evoluutiobiologi Menno Schilthuizenosoittaa kiinnostavien esimerkkien avulla, että evoluutiota tapahtuu hyvin lyhyessäkin ajassa ja myös kaupunkiympäristössä. Monella meistä on jo nämä kirjat, joten niiden lainaamisen pitäisi olla verrattain helppoa, vaikka kirjastot ovat suljettuina. Myös monet äänikirjoja tarjoavat nettisivut tarjoavat tällä hetkellä kahden viikon ilmaisia lukupaketteja.

Keskustelut käydään yhtäaikaisesti Microfoft teamsissa. Metsä meidän jälkeemme -keskustelu käydään suomeksi ja Darwin comes to town englanniksi.

Kirjalista:
Jokiranta, Juntti, Ruohonen & Räinä. 2019. Metsä meidän jälkeemme. Helsinki: Like.

Schilthuizen, Menno. 2018. Darwin comes to town: How the urban jungle drives evolution. New York: Picador.

Kuva: Anssi Jokiranta ”Metsä meidän jälkeemme”