Helsingin kesäkadut tuovat lisää luontoa kaupunkiin

Esplanadilta kohti Designmuseon aukiota johtavat kesäkadut ovat avautuneet. Nomaji ja Sweco vastasivat tämän vuoden kesäkatujen konseptoinnista ja suunnittelusta. Kesäkuusta elokuun loppuun asti avoinna olevat “Villit kesäkadut” tuovat kaupunkiin vehreyttä, metsän elementtejä ja uusia oleskelupaikkoja. Kesäkatujen kantavat teemat ovat ilmastotietoisuuden lisääminen, lasten huomioiminen ja kiertotalous.

Kaduilla on hyödynnetty paljon kaupungin olemassa olevaa materiaalia, kuten Kaadettujen puiden runkoja ja varastoituja kiviä. Kasvillisuus palaa syksyllä taimitarhalle ja on uudelleen käytettävissä. Kalusteiden suunnittelussa ja ruukkujen valinnassa huomioitiin käyttö myös tulevilla kesäkaduilla tai kaupungin muissa kohteissa. 

Kesäkatukokeilun tarkoituksena on muokata kaduista väliaikaisesti jalankulkupainotteisia, jotta kaupunki saa kokemusta eri tavoin kaupunkilaisia palvelevista, oleskeltavista katuympäristöistä. Kenties kokeilut johtavat tulevaisuudessa uudenlaisten, pysyvien katuratkaisujen toteutukseen.

Lue lisää Helsingin kaupungin tiedotteesta.