Tutustu töihimme

Espoon Viherkerroin ja Luontolaskuri

Kasvillisuuden ja erilaisten luontopohjaisten ratkaisujen merkitys kasvaa jatkuvasti kaupunkien tiivistymisen ja erityisesti ilmastonmuutoksen asettamien haasteiden vuoksi. Julkisten viheralueiden lisäksi merkittävä osa kaupunkivihreästä sijaitsee tonteilla ja kortteleissa.

Makasiinirannan kilpailu

Helsingin kaupungin järjestämässä suunnittelukilpailussa etsittiin toteutuskelpoista kehittämisratkaisua Etelä-satamassa sijaitsevan Makasiinirannan alueen kehittämiseen. Kilpailu ratkesi marraskuussa 2022.

Tesoman lähijunapysäkin ympäristön visio

Tampereen keskustan länsipuolella sijaitsevan Tesoman alueen nykyidentiteetti muodostuu keskenään hyvin erilaisista omaleimaisista alueista, joista merkittävimpänä kokonaisuutena voidaan pitää 1970-luvun metsälähiörakentamista. Kaupunkirakenteen täydentyessä lähijunapysäkin ympäristön kehittäminen nousee ajankohtaiseksi.

Kampin sisäpihojen toimijakartoitus

Kampin kaupunginosalle ominaista on useista pienikokoisista sisäpihoista ja niitä rajaavista rakennusmassoista muodostuva korttelirakenne. Sen sisäpihoilla on runsaasti ensimmäisen kerroksen toimitiloja, joista merkittävä osa ei ole suoraan havaittavissa kaupunginosan katukuvassa. 

Tikkurilan väritehtaan alue

Ehdotuksemme ”Parklife” voitti jaetun ensimmäisen sijan Tikkurilan väritehtaan alueen kansainvälisessä kutsukilpailussa. ”Parklife” sai arvostelussa kiitosta ilmeeltään rikkaasta kaupunkivisiosta.

Guoshen Museum

Guoshen Museum

Pearl River Deltan rannalla Shenzhenissä sijaitseva museo on suunniteltu Kiinan kansallismuseon Shenzhenin yksiköksi korostaen tämän nopeasti kehittyvän alueen merkitystä. Ehdotuksemme tehtiin yhteistyössä JKMM arkkitehtien kanssa ja se voitti ”Excellent Prize” -palkinnon (Top 3 Finalist Award).

Itäkeskuksen keskustan uudistaminen

Helsingin kaupunki järjesti yleisen ja kansainvälisen ideakilpailun Itäkeskuksen keskeisimpien alueiden sekä Puotilan metroaseman seudun suunnittelusta. Työryhmämme ehdotus ITIS SITI sijoittui kilpailussa toiseksi tuomaristo ja suositti, että Puhoksen ja Puotilan alueita jatkokehitetään ehdotuksemme pohjalta.

Viherkerroinlaskenta ja menetelmän kehittäminen

Viherkerroin on suhdeluku, joka kuvaa tontin vihertehokkuutta. Erilaiset kasvillisuuspinnat ja sadevesiä viivyttävät ratkaisut lisäävät vihertehokkuutta.

Verkkosaaren vähähiilinen viherkortteli

Ehdotuksemme ”Grün in der Mitte” yhteistyössä Anttinen Oiva Arkkitehtien ja Hartelan kanssa saavutti ensimmäisen sijan Verkkosaaren vähähiilisen viherkorttelin tontinluovutuskilpailussa.