Voimme ylpeydellä kertoa, että Helsingin Makasiinirannan laatu- ja konseptikilpailun tuloksena ehdotuksemme Makasiinipromenadi sai toisen palkinnon. Kaksivaiheisen kilpailun toisessa vaiheessa kilpaili neljä ehdotusta. South Harbour -työryhmän kanssamme muodostavat Anttinen Oiva arkkitehdit, NREP, SRV, suunnittelutoimisto Amerikka ja Sitowise.

Helsingin Eteläsatama ja kilpailualue kuuluvat Suomen ja Helsingin ikonisimpiin maisemiin. Makasiinipromenadin ydinajatus on kaupunkilaisille ja vierailijoille tarkoitettu avoin ja saavutettavissa oleva vihreä kaupunkiranta, jossa palvelut, viihde ja kulttuuri kukoistavat.

Makasiinipromenadi ammentaa Helsingin vahvuuksista, merestä ja saaristosta, historiasta ja kaupungin ominaispiirteistä. Se luo puuttuvan osan Helsingin rantareitistä ja tarjoaa uudenlaisen mahdollisuuden merenrannalla oleskeluun kantakaupungissa. Ehdotuksessamme vastuullisuus huomioitiin kokonaisuutena alkaen kaupunkivihreän lisäämisestä, kiertotalousratkaisuista ja eri käyttäjäryhmien huomioimisesta.

Ehdotuksemme oli yleisöäänestyksen suosikki ja sai myös tuomaristolta erityistä kiitosta alueen historian huomioimisesta arvokkaan kulttuuriympäristön harmonisena jatkona, kokonaiskonseptista ja hyvin suunnitellusta rantareitistä julkisine ulkotiloineen.