Haluamme perustaa toimintamme laadukkaaseen tietoon ja edistää tutkimustiedon soveltamista ympäristösuunnittelussa. Tavoitteenamme on jakaa asiantuntemusta ja kokemuksia sekä toimiston sisällä että yhteistyötahojemme kanssa. Tätä tarkoitusta varten järjestämme kuukausittain avoimia ja maksuttomia keskustelutilaisuuksia.

Lapsen ympäristö

Aika
Ke 30.9.2020 klo 16.00

Paikka
Microsoft Teams

Syyskuun tiedeiltapäivän aiheena ovat lapset ja kaupunkitila. Minimimitoitetut koulu- ja päiväkoti- ja asuinpihat sekä muut lapsille suunnatut ulkotilat eivät riitä vastaamaan tarpeeseen oikeudenmukaisesta, monipuolisesta ja hyvinvointia tukevasta kehitysympäristöstä. Lasten kasvu- ja oppimisympäristönä tuleekin nähdä koko kaupunki. Miten ja minkälaista kaupunkitilaa lapset hyödyntävät? Entä miten koulu- ja päiväkotipihat voisivat tukea paremmin lasten tasa-arvoa?

Päivän aiheeseen saamme kaksi alustusta. Anna Broberg (TkT Maankäytön suunnittelu ja liikennetekniikka, COO Mapita Oy) kertoo lasten kaupunkitilan käytöstä ja sen tutkimuksesta paikkatietojen avulla. Anni Järvitalo (maisema-arkkitehti, Nomaji maisema-arkkitehdit Oy) esittelee viime vuonna valmistunutta päiväkotien ja perusopetuksen ulkotilojen suunnittelun RT-ohjekorttia.

Vieraamme Anna Broberg on tutkinut lasten itsenäistä ja aktiivista liikkumista erilaisissa kaupunkiympäristöissä paikkatietolähtöisesti. Viimeiset vuodet Anna on kaupallistanut tutkimusmenetelmiään ja -tuloksia yhdessä maailman johtavista verkkopohjaisen vuorovaikutuksen ja osallistumisen työkaluja tarjoavassa SaaS-yrityksessä.

Tapahtuma järjestetään etänä. Voit ilmoittautua tapahtumaan alla olevalla lomakkeella, saat vastaussähköpostissa tapahtumalinkin. Tarkistathan varmuuden vuoksi myös roskapostikansion.

Tulevat tiedeiltapäivät:
Ke 28.10. klo 16 Itämeri

Ilmoittaudu