Haluamme perustaa toimintamme laadukkaaseen tietoon ja edistää tutkimustiedon soveltamista ympäristösuunnittelussa. Tavoitteenamme on jakaa asiantuntemusta ja kokemuksia sekä toimiston sisällä että yhteistyötahojemme kanssa. Tätä tarkoitusta varten järjestämme kuukausittain avoimia ja maksuttomia keskustelutilaisuuksia.

Virtuaalilukupiiri

Aika
29.4.2020 klo 16.00

Paikka
Microsoft Teams

Poikkeustilan vuoksi tiedeiltapäivät järjestetään toistaiseksi etänä. Huhtikuussa järjestämme virtuaalilukupiirin. Valitsimme yhteiseksi luettavaksi kaksi kirjaa, jotka ovat inspiroineet meitä erityisen paljon viime aikoina ja joihin tutustumista suosittelemme lämpimästi:

Jokiranta, Juntti, Ruohonen & Räinä. 2019. Metsä meidän jälkeemme. Helsinki: Like.

Schilthuizen, Menno. 2018. Darwin comes to town: How the urban jungle drives evolution. New York: Picador.

Metsä meidän jälkeemme on Tieto-Finlandia 2019 voittaja. Kirjassa toimittajat pohtivat metsänkäyttäjien ja tutkijoiden kanssa, millaista suomalainen metsä voisi olla tulevaisuudessa – sellainen metsä, josta hyötyvät niin kansantalous kuin helmipöllökin. Kirjassa Darwin comes to town evoluutiobiologi Menno Schilthuizen osoittaa kiinnostavien esimerkkien avulla, että evoluutiota tapahtuu hyvin lyhyessäkin ajassa ja myös kaupunkiympäristössä.

Metsä meidän jälkeemme -keskustelu käydään suomeksi ja Darwin comes to town englanniksi. Ilmoittaudu mukaan alla olevalla lomakkeella. Saat vastauspostina kutsun Teams-tapaamiseen.

Vinkki: Monet sivustot tarjoavat tällä hetkellä edullisia sähköisiä kirjoja ja muutaman viikon ilmaisia lukupaketteja.

Kuva: Anssi Jokiranta ”Metsä meidän jälkeemme”

Ilmoittaudu