Haluamme perustaa toimintamme laadukkaaseen tietoon ja edistää tutkimustiedon soveltamista ympäristösuunnittelussa. Tavoitteenamme on jakaa asiantuntemusta ja kokemuksia sekä toimiston sisällä että yhteistyötahojemme kanssa. Tätä tarkoitusta varten järjestämme kuukausittain avoimia ja maksuttomia keskustelutilaisuuksia.

Itämeri

Aika
Ke 28.10.2020 klo 16.00

Paikka
Microsoft Teams

Lokakuun tiedeiltapäivän aiheena on Itämeri ja erityisesti sen rantavyöhykkeen ekologia. Tiedeiltapäivän tavoitteena on avata keskustelua rantavyöhykkeen merkityksestä ja suunnittelukysymyksistä Itämeren tilan ollessa huolestuttava. Mikä on rantavyöhykkeen ekosysteemien tila, ja miten nämä ekosysteemit voidaan huomioida suunnittelussa? Kuulemme aiheesta kaksi esitystä, joiden jälkeen voimme vapaamuotoisesti keskustella esitysten nostamista ajatuksista. 

Henna Rinne (FT, Åbo Akademi, Ympäristö- ja meribiologian laitos) kertoo rakkohauruvyöhykkeen monimuotoisuudesta ja siihen liittyvästä tutkimuksesta. Henna Rinne on meribiologi, jonka erityisosaamista on vedenalaisen meriluonnon monimuotoisuus ja sen kartoitus, makroleväyhteisöt, mereiset suojelualaueet ja paikkatieto.

Nomaji maisema-arkkitehdit esittelee Helsinkiin Isosaaren ja Vartiokylänlahden rannoille laadittuja ilmastonkestävän rantarakentamisen periaatteita, joissa huomiota on kiinnitetty erityisesti rantavyöhykkeen rakenteelliseen ja lajistolliseen monimuotoisuuteen.

Tapahtuma järjestetään etänä. Voit ilmoittautua tapahtumaan alla olevalla lomakkeella, saat vastaussähköpostissa tapahtumalinkin. Tarkistathan varmuuden vuoksi myös roskapostikansion. Tapahtuman arvioitu kesto on 1,5h.

Ilmoittaudu