Tyyppi: puistosuunnittelu

Vuosi: 2020-2022

Yhteistyökumppanit: Iisalmen kultuuripalvelut, maakuntamuseo Kuopio

Tilaaja: Iisalmen kaupunki

Iisalmen Kirkkoaukion, Kirkkopuiston ja Otavan puiston muodostama akselisommitelma on historiallisesti, symbolisesti ja kaupunkikuvallisesti kaupungin ydinkeskustan merkittävin kokonaisuus (RKY). Perusparannuksen tavoitteena oli kunnostaa puiston yleisilmettä aiemmin laaditun yleissuunnitelman mukaan sekä noudattaa samoja periaatteita ja materiaaleja kuin aiempien lohkojen kunnostusuunnitelmissa. 

Kirkkopuiston eri lohkoilla on omat teemansa; Riistakatu – Louhenkatu -lohkon erikoisuutena ovat kaksi muistomerkkiä; Kauppis Heikin patsas ja Juhani Ahon patsas sekä oleskelualueet. Pohjolankatu-Louhenkatu-lohko on puolestaan puiston kukkivin osa. Keskeisiä toimenpiteitä puistolohkojen perusparannuksissa olivat käytävien leveyden määritykset ja rajaaminen nupukivillä sekä oleskelupaikkojen ja istutusalueiden kunnostus ja parantaminen.

Lisäksi työhön kuului uuden penkkimallin suunnittelu yhdessä Abau Designin kanssa koko puiston alueelle. Riistakatu-Louhenkatu lohkolla tehtävään kuului muistomerkin ideointi iisalmelaislähtöisille merkkihenkilöille Iisalmi 130 v. juhlavuoden kunniaksi.

Valokuvat Maite González Laurens