Viherrakenne
Kasvulliset alueet ja elävä luonto muodostavat viherrakenteen, jonka mittakaava ulottuu pihoista laajoihin luontoalueisiin. Rakennetun ja luonnonympäristön yhteensovittamisessa vahvuuksiamme ovat maankäytön ja elävän infrastruktuurin suunnitteluosaaminen.
Maiseman arvojen tunnistaminen ja niiden kehittäminen on kestävän ja muutoksiin sopeutuvan kehityksen perusta. Suunnittelemme viherrakennetta luontopohjaisesti, tavoitteena laadukas elinympäristö niin ihmisille kuin muille lajeille. Meitä inspiroi pohjoinen luonto, jota tulkitsemme rakennetussa ympäristössä muun muassa dynaamista kasvillisuutta ja biotooppipohjaista suunnittelua hyödyntäen.
Tutustu töihimme
Kaupinlaakso II asemakaavan kaupunginosapuiston viitesuunnitelma
Maisemasuunnitelma Kaupinlaakso II asemakaava-alueelle Alasjärven länsipuolelle on laadittu Tampereen kaupungin tilauksesta asemakaavoituksen tueksi. Suunnitelma keskittyy uudisrakentamisen keskelle sijoittuvan siniviherakselin, hulevesiuomaston ja kaupunginosapuiston toteutukseen.
Raaseporin lumo kohteet
Nomaji toteutti Raaseporin kaupungille kolmen erillisen kohteen ennallistamis- ja kehittämissuunnitelman. Työn lähtökohtana oli kaupungin järjestämän kansalaisbudjetointiäänestyksen voittama ehdotus luonnon monimotoisuutta ja ennallistamista tukevista toimenpiteistä.
Luontoasema
Luontoasema on Nomajin ja Abau Designin kokeiluhanke, joka esittelee uuden tavan luoda monimuotoisuutta kaupunkitilaan ja nostaa maaperän merkityksen keskiöön. Luontoasema […]
Tahmelan päiväkodin mikrobiystävällinen piha
Tahmelan päiväkoti sijaitsee Tampereen Pispalassa, Pispalanrinteen valtakunnallisesti arvokkaan rakennetun kulttuuriympäristön läheisyydessä. Pihasuunnittelun taustalla on valtuustoaloite mikrobiystävällisten päiväkotipihojen pilotoimiseksi Tampereella.
Espoon Viherkerroin ja Luontolaskuri
Kasvillisuuden ja erilaisten luontopohjaisten ratkaisujen merkitys kasvaa jatkuvasti kaupunkien tiivistymisen ja erityisesti ilmastonmuutoksen asettamien haasteiden vuoksi. Julkisten viheralueiden lisäksi merkittävä osa kaupunkivihreästä sijaitsee tonteilla ja kortteleissa.
Iisalmen Kirkkopuisto
Iisalmen Kirkkoaukion, Kirkkopuiston ja Otavan puiston muodostama akselisommitelma on historiallisesti, symbolisesti ja kaupunkikuvallisesti kaupungin ydinkeskustan merkittävin kokonaisuus (RKY).
Iisalmen Veturitallinranta
Veturitallinranta sijaitsee Iisalmen keskusta-alueella rautatieaseman itäpuolella, Paloisjärven rannalla. Alueen asuntokatu Veturitallinkatu valmistui vuonna 2019 ja sen jälkeen ensimmäiset rivitalot nousivat sen varrelle.
Kaapelipuisto
Kaapelipuisto on osa Tanssin talon ympäristön kokonaisuutta, johon liittyy lisäksi Kaapeliaukio ja Tanssin talon viherkatot. Kaapelipuisto on alueen asukkaiden, Tanssin talon ja Kaapelin käyttäjien hengähdyspaikka.
Kaijonharjun ympäristön yleissuunnitelma
Kaijonharjun keskustan ympäristön yleissuunnitelma pohjautuu Linnanmaa-Kaijonharjun kaavarunkoon ja esittää Kaijonharjun ympäristön kehittämismahdollisuuksia ja tulevaisuuden ilmettä. Kaijonharjun vahvuuksiin kuuluvat luonnonläheisyys ja sijainti yliopistokampuksen yhteydessä.