Guoshen Museum

Sijainti: Qianhai Bay, Shenzhen, Kiina

Status: Kilpailu ehdotus, Excellent Prize, Top 3 Finalist Award

Asiakas: Shenzhen Qianhai Development and Investment Holding Co Ltd

Vuosi: 2020

Suunnittelu: Nomaji maisema-arkkitehdit Oy

Pearl River Deltan rannalla Shenzhenissä sijaitseva museo on suunniteltu Kiinan kansallismuseon Shenzhenin yksiköksi korostaen tämän nopeasti kehittyvän alueen merkitystä. Ehdotuksemme tehtiin yhteistyössä JKMM arkkitehtien kanssa ja se voitti ”Excellent Prize” -palkinnon (Top 3 Finalist Award). Monivaiheiseen kilpailuun osallistui useita kansainvälisesti tunnustettuja arkkitehtuuri- ja suunnittelutoimistoja. 

Museon ohella ehdotus käsittää laajan rantapuiston ja julkiset ulkotilat museon ympärillä yhdistäen rakennuksen mereen ja maisemaan. Maisemasuunnittelukonsepti symboloi ”elämän loputonta prosessia”. Maisemasuunnittelun inspiraatio tuli rannikon vuoroveden, tuulen, virtaavan veden ja kasvillisuuden kasvun prosesseista. Suunnitelmalla haluttiin lisäksi korostaa arvostusta vuodenaikaisiin eroihin ja paikalliseen kulttuuriin.

Maisema tarjoaa monia luontoelämyksiä: näköalapaikkoja merenrannalla, vesi- ja kosteikkoympäristöjä tarkkailtaviksi, merenrantakansia merituulen nauttimiseen sekä ulkoilma-auditorioita ja leikkisiä maisemia virkistystoimintaan.