Sijainti: Lahti

Tyyppi: Luontopolkurakenteet, terveysmetsä, puurakenteet

Asiakas: Lahden kaupunki, ympäristökehitys

Vuosi: Suunnittelu 2021-2022, toteutus kevät 2023

Kintterön luontopolkurakenteet ovat osa EU-rahoitteista GoGreenRoutes-hanketta. Aloitteen tavoitteena on tukea kaupunkilaisten fyysistä ja henkistä terveyttä edistävien luontopohjaisten ratkaisujen toteuttamista.

Terveysmetsäkonsepti valittiin Kintteröön Päijät-Hämeen keskussairaalan läheisyyteen. Kävijöitä ohjataan terveysmetsäreitin varrelle kolmen erilaisten rakenteen avulla, joihin inspiraatiota on ammennettu kunkin valitun paikan maisemista ja näkymistä. 

Lounaisosassa reitti kuljettaa kävijät metsän läpi. Reitin varrella olevat penkit kutsuvat pysähtymään ja nauttimaan kauniista näkymistä Kintterönlammen suuntaan.

Pohjoiseen jatkuvan reitin seuraava taukopaikka tarjoaa suojaa katoksen muodossa ja istumapaikkoja usealle kulkijalle. Katos avautuu metsään ja tarjoaa suojaa sateelta.

Reitti jatkuu etelään, missä vastaan tulee joogapaikkoja, jotka ovat asettuneet maastoon sen topografiaa mukaillen. Puiset alustat kutsuvat vierailijoita lepäämään ja meditoimaan inspiroivassa luontoympäristössä.