Tutustu töihimme

A-Kruunun pihaohje

Pihasuunnittelun biodiversiteettiohje Nomaji laati A-kruunulle luonnon monimuotoisuuden huomioimiseen keskittyvän pihojen suunnittelu- ja hoito-oppaan. Opas on ensimmäinen konkreettinen, toteutunut toimenpide A-kruunun […]

Helsingin luonnonsuojelun kehittämisselvitys

Työssä perehdyttiin monipuolisten verkkolähteiden ja asiantuntijahaastattelujen avulla luonnonsuojelun menetelmiin, tapoihin ja strategioihin Tukholmassa, Tallinnassa, Oslossa, Kööpenhaminassa ja Rotterdamissa. Tavoitteena oli […]

Maankäytön luontoarvolaskuri LUMA

Kehittämämme luonnon ja maankäytön yhteensovittamisen työkalu LUMA tuo luontotiedon kiinteäksi osaksi suunnittelua.

Luontoasema

Luontoasema on Nomajin ja Abau Designin kokeiluhanke, joka esittelee uuden tavan luoda monimuotoisuutta kaupunkitilaan ja nostaa maaperän merkityksen keskiöön. Luontoasema […]

Stoan aukion ideasuunnitelma

Työssä on laadittu konseptisuunnitelma laajentuvasta Stoanaukiosta ja sinne johtavista yhteyksistä. Suunnittelun tavoitteena on sovittaa yhteen nykyinen Stoan aukio ja sen laidoilla tapahtuvat maankäytön muutokset.

Yleisradion alue

Ilmalassa kehitetään nykyisen Yleisradion toiminnalle varatun korttelin toimintoja monimuotoisemmiksi lisäämällä alueelle työpaikkoja, asumista, palveluja sekä julkinen puistoalue, mutta säilyttäen Ylen mediakeskuksen toimintamahdollisuudet.

Keilaranta-Valovirta

Keilaniemen Valovirran alueen viitesuunnitelma laadittiin asemakaavatyön pohjaksi. Suunnittelualueeseen sisältyi Valovirran katu- ja ranta-alueiden lisäksi kolme tonttia Keilarannan varrelta, joille tutkittiin täydennysrakentamista.

Valimon asemanseutu

Valimon asemanseudun kaupunkikuvallisessa ja toiminnallisessa tarkastelussa tutkittiin läntisen bulevardikaupungin suunnitteluperiaatteiden vaikutuksia Valimon asemanseudun kehitystarpeisiin ja kaupunkirakenteeseen.

Espoon Viherkerroin ja Luontolaskuri

Kasvillisuuden ja erilaisten luontopohjaisten ratkaisujen merkitys kasvaa jatkuvasti kaupunkien tiivistymisen ja erityisesti ilmastonmuutoksen asettamien haasteiden vuoksi. Julkisten viheralueiden lisäksi merkittävä osa kaupunkivihreästä sijaitsee tonteilla ja kortteleissa.