Esplanadilta kohti Designmuseon aukiota johtavat kesäkadut toivat metsän kaupunkiin. Nomaji ja Sweco vastasivat kesäkatujen konseptoinnista ja suunnittelusta. Kesäkuusta elokuun loppuun asti avoinna olevat ”Villit kesäkadut” toivat kaupunkiin vehreyttä, metsän elementtjeä ja uusia oleskelupaikkoja. Kesäkatujen kantavat teemat olivat ilmastotietoisuuden lisääminen, lasten huomioiminen ja kiertotalous.

Kaduilla hyödynnettiin paljon kaupungin olemassa olevaa materiaali, kuten kaadettujen puiden runkoja ja varastoituja kiviä. Kasvillisuus suunniteltiin siten, että se palautui syksyllä taimitarhalle ja oli uudelleen käytettävissä. Kalusteiden suunnittelussa ja ruukkujen valinnassa huomioitiin käyttö myös tulevilla kesäkaduilla tai kaupungin muissa kohteissa.

Kesäkatukokeilun tarkoituksena oli muokata kaduista väliaikaisesti jalankulkupainotteisia, jotta kaupunki saa kokemusta eri tavoin kaupunkilaisia palvelevista, oleskeltavista katuympäristöistä. Mahdollisesti kokeilut johtavat tulevaisuudessa uudenlaisten, pysyvien katuratkaisujen toteutukseen.