Tutustu töihimme

Espoon Viherkerroin ja Luontolaskuri

Kasvillisuuden ja erilaisten luontopohjaisten ratkaisujen merkitys kasvaa jatkuvasti kaupunkien tiivistymisen ja erityisesti ilmastonmuutoksen asettamien haasteiden vuoksi. Julkisten viheralueiden lisäksi merkittävä osa kaupunkivihreästä sijaitsee tonteilla ja kortteleissa.

Uudenkaupungin sini-viherrakenne- ja ekosysteemipalvelut

Osayleiskaavasuunnittelun tueksi laadittiin kaupungin keskustan lähiympäristön sini-viherrakenne- ja ekosysteemipalveluselvitys. Tavoitteena oli turvata alueen tärkeimmät luontoarvot ja ekosysteemipalvelut kaupunkirakenteen tiivistyessä.

Viherkerroinlaskenta ja menetelmän kehittäminen

Viherkerroin on suhdeluku, joka kuvaa tontin vihertehokkuutta. Erilaiset kasvillisuuspinnat ja sadevesiä viivyttävät ratkaisut lisäävät vihertehokkuutta.

Ilmastonkestävä rantarakentaminen Vartiokylänlahdella

Vartiokylänlahti sijaitsee itäisessä Helsingissä Vuosaaren ja Vartiokylän kaupunginosien välissä. Suunnittelualueella on eri tyyppisiä ranta-alueita ja arvokkaita luontokohteita. Vartiokylänlahti on osoitettu Helsingin yleiskaavassa merellisen asumisen painopisteeksi, johon on tulossa lähivuosikymmeninä merkittäviä uusia asuinalueita.

Ilmastonkestävä rantarakentaminen Isosaaressa

Isosaari on noin 4 km Helsingin Santahaminasta etelään sijaitseva, 76 hehtaarin kokoinen saari. Entisenä sotilassaarena ja yhtenä Helsingin edustan uloimmista saarista Isosaari on luontoarvoiltaan poikkeuksellinen ja muuttuvan ilmaston vaikutuksille altis ympäristö.

RT-ohjekortisto: Ilmastotietoinen suunnittelu

Rakennustiedon toimeksiannosta laadimme käsikirjoitukset kolmelle ilmastotietoista suunnittelua käsittelevälle RT-kortille: RT 103169 Ilmasto – perustietoa suunnittelijalle, RT 103216 Ilmastotietoinen suunnittelu – maankäyttö ja RT 103217 Ilmastotietoinen suunnittelu – Rakennussuunnittelu.

puustoinen verkosto

Ekosysteemipalvelut aluesuunnittelussa

Laadimme Helsingin kaupungille kaksiosaisen ohjeen ekosysteemipalveluiden huomioimiseksi aluesuunnittelussa. Ohjeen ensimmäinen osa on tiivis tietopaketti kaupunkiympäristön ekosysteemipalveluista ja se julkaistiin erillisenä raporttina kaupungin omassa julkaisusarjassa.